Oglasno sporočilo

Nova številka Monitorja

Objavljeno: 28.11.2017 07:00 | Teme: monitor

V novem Monitorju smo preizkusili najbolj vročo napravo tega trenutka – Applov novi iPhone X. Gre za največjo prenovo tega telefona doslej, s kar nekaj znanimivimi novostmi. Je pa to hkrati eden izmed najdražjih telefonov, ki smo jih doslej preizkusili, saj v redni prodaji velja kar 1200 evrov.

Po nekaj mesecih pa smo se spet vozili z električnim avtomobilom, tokrat smo preizkusili prenovljenega Volkswagnovega e-Golfa. Gre za enega najboljših električnih avtomobilov doslej, saj so za osnovo vzeli že tako solidnega Golfa sedme generacije, največji slabosti pa sta domet in cena.

Med preizkusi se je sicer nabralo še nekaj zanimivih naprav, denimo HPjev računalnik tipa »all-in-one« ter nekaj novih tablic. Med njimi smo preizkusili dve novi poceni tablici podjetja Vonino ter dražjo, premijsko tablico podjetja Asus. Preizkusili smo tudi zanimiv brezplačni dodatek, s katerim si lahko s filtriranjem nezanimivih vsebin očistimo Facebook.

Poleg novih aplikacij za iOS in Android, kar je del redne rubrike, smo si ogledali tudi nekaj aplikacij naših trgovcev, konkretno smo pod drobnogled vzeli njihovo uporabniško izkušnjo. Za Android smo izpostavili še nekaj aplikacij za navdušence nad kriptovalutami, za iOS pa aplikacije za boljše vodenje spletnih zaznamkov.

Ker se bližajo prazniki, smo se tudi letos lotili članka z najrazličnejšimi nenavadnimi rečmi, ki si jih lahko omislimo preko spleta. Od robotskega hladilnika, ki nam pripelje hladno pivo, do Elanovih turnih smuči, ki jih za lažje prenašanje lahko zložimo.

Med najboljšimi izdelki najdemo nekaj novih vrhunskih prenosnikov, med telefoni pa novi Blackberry telefon, model Keyone, telefon z Androidom in fizično tipkovnico. Preizkusili smo tudi novega Huawei Mate 10 Lite, cenejšo različico vrhunskega modela Mate 10 Pro. Nekoliko samosvoj je novi telefon Caterpillar S41, ki postreže z oklepljenim ohišjem - namenjen je vsem, ki so s svojimi telefoni manj nežni.

Marsikdo se je v zadnjih letih že spravil snemati video, a je hitro prišel do ugotovitve, da video sam po sebi ni toliko gledljiv, kot bi si želeli. Vsekakor je priporočena vsaj osnovna obdelava, zato smo v tej številki preizkusili najboljše video urejevalnike za domače uporabnike.

Jeseni so pri Microsoftu objavili novi paket nadgradnje za sistem Windows 10, v tej številki Monitorja si lahko preberete o vseh novostih v tej nadgradnji,  pišemo pa tudi o domači izdelavi varnostnih kopij v računalniški oblak.

Kot vedno, je tudi v tej številki še veliko preizkusov, mnenj, novic in vsega ostalega. V prilogi Monitor Pro smo se tokrat lotili računalništva v oblaku, pišemo pa tudi o spletnem vojskovanju.

Naslednja številka izide v četrtek, 28. decembra.

Digitalni Monitor

Monitor lahko berete tudi v spletni različici, vse dosedanje številke revije so brezplačno na voljo v našem spletnem arhivu, na DVDju pa je voljo tudi celotna paleta številk v formatu PDF.

Monitor lahko berete tudi na telefonih in tablicah Apple in Android:

Android: www.monitor.si/monitor_play

iPad: www.monitor.si/monitor_ipad

iPhone: www.monitor.si/monitor_iphone

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

ph

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki