Oglasno sporočilo

Nova številka Monitorja

Objavljeno: 31.1.2017 07:00 | Teme: monitor

V novem Monitorju smo se po daljšem času spet lotili projektorjev, takih za domače uporabnike. Naredili smo pregled desetih modelov, od 700 pa do 3.000 evrov. Ti v primerjavi s televizorji ponujajo res velike diagonale po zelo konkurenčnih cenah, tudi kakovost slike je zelo dobra, sploh v kombinaciji s kakovostnim platnom (omenjamo tudi novost na trgu, črna platna, ki poskrbijo za še boljši kontrast slike).

Med novimi napravami objavljamo ekskluzivni preizkus novih Applovih brezžičnih slušalk, Apple Airpods. Gre za razmeroma drage bluetooth slušalke, ki pa se res dobro podajo zadnji generaciji jabolčnih telefonov. Zelo zanimiv je tudi preizkus mobilne naprave EKG za enostavno spremljanje delovanja srca. Napravo so razvili pri Inštitutu Jožef Stefan, gre pa za resen medicinski pripomoček, ki lahko močno pomaga pri diagnostiki in zdravljenju bolezni srca in ožilja.

Pred kratkim smo naredili preizkus mobilnih aplikacij naših bank, sedaj smo preizkusili še povsem digitalno oziroma elektronsko banko – nemško N26. Ta nima poslovalnic, vse urejamo preko spleta ali mobilne aplikacije, račun pa lahko legalno odpremo tudi iz Slovenije. Seveda ostajajo pomanjkljivosti (predvsem pri gotovinskem poslovanju), a so stroški v primerjavi z našimi bankami (sploh če potrebujemo kreditno kartico) presenetljivo nizki (če se prijavimo do 1.2., jih v resnici sploh ni).

Med rednimi preizkusi velja omeniti zelo zanimiv telefon z Androidom, NOA H10. Gre za telefon manj znanega hrvaškega proizvajalca, ki  za zelo konkurenčno ceno ponuja res odlične specifikacije in zmogljivosti. Hkrati je opremljen s skorajda neobremenjenim oziroma originalnim sistemom Android. Preizkusili smo tudi par novih naprav Huawei in enega HTCja, zanimiv je tudi novi, trpežni telefon Crosscall Trekker. Spet smo preizkusili nekaj novih, zmogljivih fotoaparatov, zraven pa še nove laserske tiskalnike.

Tekom leta smo objavili več člankov na temo mobilnosti, predvsem električne, sedaj smo se lotili finančnega izračuna, kako se različne možnosti transporta primerjajo med seboj. Od koles in javnega prevoza do novega in rabljenega avtomobila, seveda pa nastopa tudi električni avtomobil in celo t.i. »car sharing«. Spremenljivk je res veliko, a smo v obračun vzeli nekaj različnih režimov in primerov.

V prilogi MonitorPRO tokrat pišemo o konferenci RoglIT 2017, zraven pa tudi o programih in sistemih za boljše delo v skupinah. Pripravili smo tudi daljši članek o mobilnem poslovanju in o tem, kako se podjetja spoprijemajo s programsko opredeljenim in storitveno navdahnjenim poslovnim okoljem.

Kot vedno, je tudi v tej številki še veliko preizkusov, mnenj, novic in vsega ostalega.

Naslednja številka izide v torek, 28. februarja.

Digitalni Monitor

Monitor lahko berete tudi v spletni različici, vse dosedanje številke revije so brezplačno na voljo v našem spletnem arhivu, na DVDju pa je voljo tudi celotna paleta številk v formatu PDF.

Monitor lahko berete tudi na telefonih in tablicah Apple in Android:

Android: www.monitor.si/monitor_play

iPad: www.monitor.si/monitor_ipad

iPhone: www.monitor.si/monitor_iphone

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

ph

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki