Objavljeno: 22.4.2014 08:00

Nova številka Monitorja

Tokrat smo z Monitorjem nekoliko pohiteli, tako je nova številka že na prodajnih policah. V njej smo si ogledali hibridne prenosnike, torej modele, ki se lahko iz prenosnika prelevijo v tablice. Vsi uporabljajo Windows 8, a imajo različne načine preklopa in različne prednosti in slabosti.

V naslednjih letih naj bi nas čakala nova revolucija, v kateri v ospredju ne bodo ljudje ali računalniki, temveč naprave, ki jih še ne dojemamo kot računalniško tehnologijo. Pišemo o pametnih avtomobilih, raznovrstnih merilnikih, gospodinjskih aparatih in množici drugih naprav, ki postajajo vse pametnejše in vse bolj povezane – tako med seboj kot v splet. Pišemo torej o internetu stvari.

Pri preizkusih je tokrat nekaj prahu dvignil Samsungov novi zastavonoša, telefon Galaxy S5. Prinaša manj novosti, kot smo bili do sedaj vajeni, vseeno pa ima nekaj koristnih prednosti pred predhodnikom, recimo vodotesnost. Ob telefonu smo preizkusili tudi novo pametno uro, imenovano Gear 2 Neo. Iz Samsungovega tabora je bila preizkušena še tablica Galaxy Tab Pro 8.4.

Na drugi, jabolčni strani tablic, je kar nekaj zanimanja sprožil Microsoftov uradni pisarniški paket za iPad, Microsoft Office, ki smo ga zato tudi preizkusili. Pod drobnogledom se je znašla tudi nova slovenska oblačna shramba podatkov, imenovana Koofr, ki je lani zmagala na domačem tekmovanju Start:up. Pri naši redni predstavitvi novih programčkov za telefone iOS in Android pa smo sedaj dodali še tretjega igralca – od sedaj naprej bomo v vsaki številki predstavili tudi nekaj novih oziroma zanimivih programov za Windows Phone.

Seveda je v novem Monitorju še ogromno drugih člankov, preizkusov, mnenj in nasvetov. Za konec smo se v rubriki Pro et Contra lotili še dobrih starih Windows XP.

Naslednja številka izide konec maja, članki preteklih številk pa so na voljo v našem arhivu.

Monitor lahko berete tudi:

  • na telefonih in tablicah Android in iOS,
  • lahko pa si ga preberete tudi v spletni različici in 
  • lahko ga prelistate v našem listalniku (če zakupite spletni dostop, je slednji v polni ločljivosti).
  • Seveda so vse dosedanje številke revije brezplačno na voljo v našem spletnem arhivu, na DVDju pa je voljo tudi celotna paleta številk v formatu PDF.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji