Objavljeno: 12.5.2014 09:00

Nova leteča papiga

Leteče naprave podjetja Parrot smo v preteklosti že preizkusili (in posneli krajši in daljši video), njihov AR.Drone je eden izmed najbolj znanih in priljubljenih letečih naprav, ki jih nadziramo s pametnimi telefoni (iPhone, Android in drugimi). Sedaj so pokazali novo letečo napravo, imenovano Bebop Drone, namenjeno še zahtevnejšim uporabnikom. Novo letalo ima vgrajeno video kamero s 14. milijoni pik in širokim »Fish-eye« objektivom, ki bo omogočala zajem in prenos Full HD videa s stabilizacijo slike. S tem bomo lahko napravo krmilili preko pametnega telefona (ali tablice), kjer bo slika ves čas ravna, ne glede na tresenje letala.

 Za najzahtevnejše bo na voljo tudi dodatek Skycontroller, v katerega bomo vstavili tablico, omogočal pa bo natančnejše letenje s pomočjo krmilnih palic, močnejša antena pa bo podaljšala domet na dva kilometra. Še več, na Skycontroller bomo lahko preko vmesnika HDMI priklopili tudi 3D očala (Oculus Rift in podobna).

Letalo bo na voljo v zadnji četrtini leta, cene pa še niso znane, povedali so le, da bo dražji od obstoječega AR.Drone (ta velja okoli 300 EUR) in cenejši od bolj profesionalnih modelov, konkretno DJI Phantom 2 Vision, ki pa velja okoli 1.000 EUR.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji