Objavljeno: 22.1.2018 05:00

Nintendo Switch dobiva kartonaste razširitve

Nintendo je predstavil razširitev za svojo ročno konzolo Switch, ki je izšla lani in se zelo dobro prodaja. Razširitev se imenuje Nintendo Labo in nič takšnega, kar bi pričakovali – ni naglavni komplet za navidezno resničnost (VR), ni čitalnik RFID ali kakšna druga tehnološka zvijača. Gre za kartonske dodatke, s katerimi je mogoče Switch predelati v interaktivno igračo za najmlajše. Z malo truda lahko sestavimo klaviaturo, ribiško palico, periskop, dirkalni avto, robotski oklep in še in še.

Kako bo posamezen objekt videti, si najlaže pogledamo v spodnjem videoposnetku. Nintendo je za zdaj obljubil dva kompleta, in sicer Variety Kit za 70 evrov, s katerim bo mogoče pripraviti raznorazne dodatke, in Robot Kit, ki bo za 80 evrov omogočal izgradnjo robota. V Evropi se bo prodaja začela 27. aprila. Vsak komplet bo imel poleg fizičnih delov še pripadajočo programsko opremo, torej ustrezne igre in pripomočke. Za 10 evrov pa bo na voljo Customization Kit, ki bo omogočal izdelavo lastnih izdelkov.

Vse to je mogoče, ker ima konzola Switch dve stranski enoti. Tam je tudi IR-kamera in drugi IR-senzorji, ki omogočajo snemanje sveta v okolici. Tako na primer pri klaviaturi iz kartona, ki fizično ni nikamor priključena, kamera zaznava, katero tipko smo pritisnili, Switch pa zaigra ustrezen ton. Na podoben način delujejo tudi ostale strukture.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji