Objavljeno: 28.6.2014 01:00

Nikon D810 za sladokusce

Nikon je objavil nov vrhunski digitalni fotoaparat D810, ki je naslednik pred dobrima dvema letoma predstavljenega fotoaparata D800, pogosto uporabljenega tudi v filmski in TV-produkciji. Novinec je z novim slikovnim procesorjem Expeed 4 (enakim, kot je v D4s) zmogljivejši in hitrejši, zmore do 7 posnetkov na sekundo, snemanje HD-videoposnetkov v polni ločljivosti 1080/60p, novo slikovno tipalo pa prinaša razširjeno občutljivost ISO 32 do 51.200 (enakovredno).

Nikon D810 uvaja številne tehnične novosti, ki med fotografiranjem zmanjšajo notranje tresljaje za večjo natančnost pri zajemu fotografij, funkcija Picture Control 2.0 pa omogoča napredno obdelavo in optimizacijo posnetkov že v fotoaparatu samem. Novo slikovno tipalo polnega formata FX brez nizkoprehodnega filtra (OLPF) omogoča zajem več podrobnosti v fotografijah in videoposnetkih.

51-točkovni sistem samodejnega ostrenja (AF Multi-CAM 3500FX) omogoča natančno fotografiranje v najvišji ločljivosti z do 5 posnetkov na sekundo, v načinu izreza DX, v katerem lahko posnamemo fotografijo v ločljivosti 15,3 milijona slikovnih točk, pa s hitrostjo do 7 zaporednih posnetkov na sekundo. Nikonov novi način delovanja AF s skupino točk omogoča hitro zaznavanje in boljšo sledljivost gibljivim motivom ter izboljša izločitev ozadja pri fotografiranju majhnih motivov oziroma motivov blizu motečega ali zelo kontrastnega ozadja.

D810 bo z še naprej navduševal video snemalce, saj zmore pri hitrosti snemanja 50p in 60p posneti videoposnetke v polni ločljivosti 1080p z občutno nižjim šumom in učinkom moire ter zmanjšanim učinkom lažnih barv. Omogoča izrez formata FX in DX in čisti izhod HDMI, poleg tega pa lahko nestisnjene posnetke zajemamo tudi z zunanjim video snemalnikom. Prikaz preosvetljenih delov na LCD zaslonu (8-centimetrski ločljivost 1,23 milijona točk) s protiodsevno prevleko obenem natančno kaže, kateri deli so videti prežganii (beli). Prek vhoda za stereo mikrofon ter izhoda za slušalke lahko natančno uravnavate raven zvoka pred in med snemanjem, razpon zvoka pa omogoča izbiro »široko« ali »glas«.

Z ohišjem iz magnezijeve litine in zaščito pred vremenskimi vplivi in vdorom prahu je D810 pripravljen za delo tudi v slabših pogojih. Nikon D810 bo na voljo od 17. julija po priporočeni ceni 3.249 EUR (ohišje).

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji