Objavljeno: 18.4.2014 09:00

Nemški medijski mogotec kritizira Google

Glavni izvršni direktor nemške skupine Axel Springer, Mathias Dopfner, je v odprtem pismu kritiziral Google in zapisal, da se skupina boji pretirane moči, ki jo imajo pri ameriškem računalniškem podjetju. V pismu, naslovljenem na Googlovega šefa Erica Schmidta, slednjega sprašuje, če nameravajo pri Googlu vzpostaviti nad-državo brez protimonopolnih zakonov in zakonov za zaščito zasebnosti.

Pismo se nanaša na objavo kolumne Erica Schmidta, ki se nanaša na sodelovanje med založnikom Axel Springer in Googlom. V njem opisuje, kako so imeli sicer nekaj težav, a so na koncu podpisali večletno pogodbo. Dopfner sicer priznava, da je zadovoljen z oglaševalskim sodelovanjem med podjetji, a dodaja, da enostavno niso imeli kakšne druge možnosti oziroma alternative, saj je Google na svojem področju enostavno prevelik.

V pismu je omenil dolgotrajni spor med Googlom in Evropsko Komisijo, slednja je namreč obtožila spletnega velikana, da v iskalnih rezultatih daje prednost lastnim produktom. Dopfner je pri tem zapisal, da dogovor med komisijo in Googlom glavnih težav ne odpravlja in da so velika tehnološka podjetja bistveno močnejša, kot si predstavljamo.

Odprto pismo si lahko v celoti preberete na spletni strani časnika Frankfurter Allgemeine Zeitung.   

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji