Objavljeno: 12.2.2018 01:00

Nemška pametna očala

Nemška velikana Zeiss in Deutsche Telekom sta ustanovila skupno podjetje, ki bo razvijalo pametna očala in rešitve z nadgrajeno resničnostjo. Novo podjetje, ki bo nosilo ime Tooz Technologies, bo na trg prineslo pametna očala, ki se na pogled skoraj ne razlikujejo od običajnih.

Partnerja o uporabljenih tehnologijah za zdaj molčita, saj se je pravo delo šele začelo. Jasno je, da bo Zeiss prispeval svoje strokovno znanje na področju optike, medtem ko bo Dutsche Telekom prispeval predvsem komunikacijsko tehnologijo, v prvi vrsti prihajajoče povezave 5G.

Oba partnerja sta na spletu objavila nekaj fotografij, ki pa so zgolj prototipi, končni izdelki se bodo zelo verjetno precej razlikovali. Zanimiv je tudi poslovni model novega podjetja. Tooz najbrž ne bo sam prodajal izdelke za potrošnike ali podjetja, temveč bo tehnologijo ponujal drugim proizvajalcem, ki jo bodo prilagodili v svoje potrošniške izdelke.

Morda pa bo ena od teh strank tudi podjetje Apple. Podjetje Zeiss je že pred časom sodelovala s kalifornijsko družbo pri njihovem projektu pametnih očal, vendar so informacije okoli tega zelo skope.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji