Objavljeno: 9.3.2014 01:00

Navidezna tipkovnica za pametna očala

V javnosti je že nekaj časa znano, da tudi Samsung pripravlja svojo različico pametnih očal, ohlapno modeliranih po vzoru projekta Google Glass. Ker pa je projekt nekako v ozadju dogajanja pri Googlu, želijo korejski inženirji ponuditi nekaj več, kar bi jih razlikovalo od medijsko bolj odmevnega tekmeca.

Morda pa se bo ta razlika kazala v navidezni tipkovnici, ki so jo nedavno patentirali v povezavi s pametnimi očali. Samsung si namreč prizadeva, da bi v projekt očal vgradil več navidezne resničnosti, kot je bilo to doslej opaženo pri Google Glassu.

Navidezna tipkovnica uporablja zelo domiselno zamisel: očala na uporabnikove dlani, še posebej prste, »projecira« navidezno tipkovnico, kjer površina na posameznem delu prsta predstavlja določeno tipko oziroma simbol. Izjema so palci, ki bi jih uporabili za dotik na te navidezne tipke in s tem preprosto vnesli besedilo.

Samsung trdi, da je to kljub napredku še vedno boljša metoda za priložnostni vnos podatkov, kot razpoznava govora, kjer še vedno dosegajo razmeroma slabo natančnost. To še posebej velja za rabo v javnosti, kjer je prisotno veliko šuma.

Kljub temu je vprašanje, kako bi tovrstno možnost sprejeli končni uporabniki. Že z uporabo pametnih očal so uporabniki v očeh mnogih videti kot čudaki, kaj šele ko se bodo sredi sprehoda po ulici nenadoma ustavili in začeli »tipkati« po dlaneh. Toda domiselnost ne pozna meja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji