Objavljeno: 11.4.2013 01:00

MS Office za iOS in Android šele v 2014?

Iz Microsoftovih razvojnih skupin je pricurljala v javnost informacija o razvojnem urniku naslednjih različic pisarniškega paketa Office, ki potrjuje, da Microsoft dejansko razvija različice za mobilne naprave z operacijskimi sistemi Apple iOS in Google Android.

Slaba novica za tiste, ki nestrpno pričakujejo mobilno različico najbolj priljubljenega pisarniškega paketa je to, da bo Office na nove platforme prišel očitno precej kasneje, kot bi pričakovali. Če je zaupati neuradnemu seznamu, bo Office za obe konkurenčni platformi nared šele oktobra 2014, torej skoraj čez poldrugo leto. Aprila 2014 naj bi pred temi različicami izšla nova izvedba za računalnike Apple Mac.

Nekateri se že sprašujejo, zakaj odločitev za tako pozen izid programa, ki bi najbrž že danes dobil veliko število kupcev. Eden od možnih odgovorov je to, da Microsoft ne želi ogroziti možnosti za uspeh lastnih platform Windows 8 (tudi RT) in Windows Phone 8, ki pridobivajo tržni delež  počasneje, kot je bilo načrtovano. Znano je tudi, da bo Microsoft najbrž še letos predstavil dopolnjeno različico paketa Office za okolja Windows, kar pomeni, da taktično pridobivajo na času. A hkrati izgubljajo potencialne kupce, ki se bodo med dolgim čakanjem raje usmerili drugam.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji