Objavljeno: 1.5.2014 01:00

Microsoftova tipkovnica s tipalom za gibanje

Pri Microsoftu, kjer že imajo prostorsko video kamero in tipalo Kinect, še naprej razvijajo nove načine za interakcijo z računalniki. Tokrat so v razvojni organizaciji Microsoft Research razvili posebno tipkovnico, ki ima vgrajena infrardeča tipala, s katerimi znajo zaznati kretnje rok tik nad tipkami.

Tipala, ki so skrita med tipkami, imajo sicer zelo nizko ločljivost (samo 64 pik), vendar je to dovolj za razpoznavo kretenj, ki jih uporabnik naredi z rokami. Nizka ločljivost je pravzaprav prednost, saj s tem dosežejo hitro zaznavo ob dovolj visoki natančnosti.

S pomočjo tipkovnice z imenom Type-Hover-Swipe lahko nato krmilimo programe s kretnjami, ki so podobne tistim, ki bi jih počeli na zaslonih na dotik. Premik roke v levo bo sprožil drsenje vsebine na zaslonu, sistem pa zazna veliko število različnih kretenj.

Nekega dne bi lahko tako krmilili programe na dotik, brez potrebe po dragih zaslonih, kar je v nekaterih primerih (za pisalno mizo) celo bolj primerno. Za zdaj še ni jasno, ali se bodo pri Microsoftu odločili za nadaljevanje razvoja za množično proizvodnjo.

Y3dUeGNIX4M

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji