Objavljeno: 19.8.2014 08:00

Microsoft v boj s Chromebooki

Poročali smo že, da se, vsaj v tujini, v zadnjem času presenetljivo dobro prodajajo najcenejši možni prenosniki, na katerih teče zastonjski Googlov ChromeOS. Chromebooki so bili v lanskem božičnem obdobju celo najbolj prodajani prenosniki sploh. Zlobneži so sicer namigovali, da uporabniki na ta način pridejo do zelo poceni strojne opreme, na katero potem naložijo (piratska) Okna, vendar lahko o tem le špekuliramo.

Vsekakor pa si je te izredne prodajne številke vzel k srcu celo Microsoft in jih ocenil kot grožnjo svojemu osnovnemu poslu – prodaji licenc Windows proizvajalcem strojne opreme. Kot vse kaže, so Hewlett-Packard, ki izdeluje enega izmed bolje prodajanih Chromebookov, uspeli prepričati, da bo na bolj ali manj isto strojno opremo namestil tudi Windows in ga prodajal pod imenom HP Stream 14.

14-pačni prenosnik z Windows 8.1 bo najverjetneje imel AMDjev procesor, zaslon ločljivosti 1366×768 pik, 2 GB pomnilnika, 32 ali 64 GB internega diska in bo razširljiv s kartico SD. Microsoft naj bi paketu dodal še 100 GB prostora v svojem »oblaku« OneDrive, vse skupaj pa naj bi v ZDA stalo le borih 200 dolarjev (brez davka).

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji