Objavljeno: 16.3.2018 09:00

Microsoft Teams ob prvi obletnici dobiva nove funkcionalnosti

Microsoftovo orodje za poslovno trenutno sporočanje in skupinsko sodelovanje Teams je pravkar obeležilo prvo obletnico obstoja, kar so pri Microsoftu izkoristili za najavo novih funkcionalnosti. Microsoft skuša s tem orodjem doseči več ciljev v enem mahu. Po eni strani želi doseči večji tržni delež pri spletnih orodjih za skupinsko delo, kot je priljubljeni Slack, po drugi strani pa želi združiti vse poslovne komunikacije in nadomestiti dosedanjo platformo Skype for Business.

Ob obletnici je Microsoft oznanil, da bo Teams tokom leta 2018 dobil integracijo z digitalno pomočnico Cortana, zmožnost sprotnega prevajanja trenutnih sporočil v različne jezike, za nameček pa bo orodje znalo tudi samodejno shraniti zvočne in video sestanke v shrambo v oblaku in iz njih povsem samodejno narediti zapiske sestanka. Pri temu bo Microsoft uporabil tudi tehnologijo računalniškega vida in na osnovi razpoznave obrazov dodelil zapiske pravemu sogovorniku v pogovoru.

Teams bo dobil tudi druge izboljšave na področju video konferenc in digitalne telefonije. Microsoft najavlja združljivost s konferenčnim sistemom Surface Hub, kot tudi videokonferenčnimi sistemi podjetij HP, Lenovo, Polycom in Logitech. V prihajajočih različicah bo Teams podpiral tudi sodelovanje posameznikov v konferencah prek navadne telefonske povezave. Od nedavnega pa so že aktivirali možnost omogočanja dostopa zunanjim gostom, ki nimajo računa Office 365 v okviru količinske pogodbe za podjetja. Microsoft navaja, da je Teams doslej po svetu začelo uporabljati že več kot 200.000 podjetij.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji