Objavljeno: 12.5.2017 12:00

Microsoft Story Remix – Movie Maker na steroidih

Microsoftova zgodovina s programi za urejanje video posnetkov ni bleščeča. Če je Applov iMovie na macih program, ki sodi med t.i. »killer apps«, torej med programe, ki so lastnoročno poskrbeli za še boljšo prodajo računalnikov, je (bil) Movie Maker nekaj, kar Microsoftu gotovo ni bilo v čast. Program, ki je bil menda namenjen urejanju video posnetkov, tega zagotovo ni opravljal niti na nivoju, ki bi si ga želel popolni začetnik iz domačega okolja.

Vendar se podjetje iz Redsmonda ne da – kot kaže, lahko v jesenski nadgradnji Windows (Windows 10 Fall Creators Update) pričakujemo Windows Story Remix, ki bo nekakšen Movie Maker na steroidih, saj naj bi uporabljal nekatere pristope iz umetne inteligence. Iz video posnetkov, glasbe in fotografij, naj bi znal sam sestaviti izdelek, ki bo za večino domačih uporabnikov dovolj dober, hkrati pa bo uporabniku omogočil naknadno prilagajanje in popravljanje.

Mimogrede, nekaj podobnega se že dalj časa gre Google, ki je v svojo »oblačno« storitev Google Photos vgradil Asistenta. Ta samodejno »olepšuje« fotografije, pa tudi sestavlja video izdelke. Vse iz posnetkov, ki se tam znajdejo samodejno, po tem ko jih uporabnik naredi s svojim telefonom. Marsikateri tako narejenih izdelkov je zanimiv, nekateri so celo zabavni. Kljub temu jih resni video poznavalci označujejo z »če bi povprečno pijan pavijan naključno metal tipkovnico ob steno, bi bila montaža verjetno boljša... daleč smo še.«. No, vsaj za tole sestavljanko smo slišali tako pripombo:

MpPthWJ2EXo

 

 

 

 

 

 

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji