Objavljeno: 31.7.2013 20:00

Microsoft Office tudi na Androidu

Microsoft je po objavi za okolje Apple iOS svoj paradni pisarniški paket Office prenesel tudi na Googlov operacijski sistem Android. S tem so izpolnili napoved in zaokrožili ponudbo dostopa do pisarniških aplikacij na vse vodilnih mobilnih platformah (Microsoft, Google, Apple).

Podobno kot pri izvedbi za iOS tudi Office za Android zahteva naročnino na oblačno storitev Office 365 in povezljivost ter prenosljivost dokumentov prek spletnega pomnilnika SkyDrive. Na Androidu so na voljo urejevalnik Word, preglednica Excel in predstavitveni program PowerPoint.

Podobnost z različico za iOS je velika, čeprav so pri Microsoftu upoštevali Googlova priporočila za uporabniški vmesnik Holo. Podobnost je tudi v cenovni politiki saj je Office za Android na voljo brezplačno, seveda ob naročnini in računu za Office 365.

http://blogs.office.com/b/office-news/archive/2013/07/31/office-365-subscribers-get-office-mobile-for-android-phones.aspx

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microsoft.office.officehub

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Boris Šavc | 31.7.2013 | 21:28

Na tej strani Alp še ni na voljo.

Matjaž Klančar | 1.8.2013 | 08:15

Like we care... (Office na mobilnih napravah po mojem mnenju nima ravno velikega smisla. Sploh pa ne tako velikega, da bi zanj plačeval naročnino).

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji