Objavljeno: 2.4.2013 01:00

Microsoft Office »Gemini«

Po tem, ko je v javnost prišla informacija o novi različici operacijskega sistema Windows z delovnim imenom Blue, ki jo je Microsoft med tem že potrdil, se nam jeseni ob novem OS kot kaže obeta tudi nova različica pisarniškega paketa Office.

Projekt menda nosi ime Gemini (dvojček) in je skladen z dosedanjo Microsoftovo strategijo, po kateri so skoraj sočasno nadgrajevali operacijski sistem in pisarniški paket. Čeprav natančna vsebina projekta Gemini še ni javno znana, številni razmeroma zanesljivi viri že podajajo oris novega izdelka.

Precej verjetno je, da bo Microsoft z novo različico programe pripravil za uporabniški vmesnik Modern UI. Današnji Office 2013 namreč glavne programe (Word, Excel, PowerPoint) ponuja kot klasične namizne aplikacije, ki so samo delno prilagojene za rabo na zaslonih na dotik. Od vseh programov paketa Office danes dejansko le OneNote in Lynx s pridom uporabljata Modern UI. Gemini naj bi to spremenil

Druga zanimiva špekulacija je, da bo Microsoft morda iz paketa Office izpustil poštnega odjemalca Outlook, ki bo morda postal samostojna aplikacija (po vzoru OneNOte MX) ali pa celo del operacijskega sistema. Še bolj kot doslej bodo vsi programi sloneli na storitvah v oblaku. Že nekaj časa krožijo tudi informacije, da Microsoft načrtuje povsem nove programe, ki bi jih umestili v različice paketa oziroma spletne storitve Office.

Po nekaterih informacijah naj bi prihod projekta Gemini pomenil tudi trenutek, ko bo Microsoft paket Office vendarle ponudil tudi na drugih platformah. Specifično, na napravah Apple iOS in Google Android. Analitiki namreč ocenjujejo, da bi Microsoft lahko računal na izdaten vir novih prihodkov, če bi Office ponudil tudi na drugih (konkurenčnih) platformah.

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji