Objavljeno: 9.4.2016 01:00

Ljubljanska Urbana po novem tudi na telefonu

Uporabniki ljubljanske mestne kartice Urbana lahko odslej z mobilno aplikacijo Urbana plačujejo vožnjo z avtobusi (LPP), storitve parkirišč (JP LPT), prevoz z vzpenjačo (Ljubljanski grad), storitve BicikeLJ (Europlakat) in uporabo storitve SMS parking (JP LPT).

Mobilna aplikacija Urbana je na voljo na pametnih telefonih z operacijskim sistemom Android 4.4 ali novejšim z vgrajenim vmesnikom NFC, vključuje pa uporabo virtualne vrednostne kartice Urbana in številne druge dodatne možnosti. Uporabniki lahko kartico Urbana v mobilni aplikaciji napolnijo prek Monete, na Urbanomatih in ostalih prodajnih mestih, kot so kioski, bencinski servisi, trgovine itd.

Pri plačilu storitev Ljubljanskega potniškega prometa mobilna aplikacija Urbana ponuja vse, kar omogoča vrednostna kartica Urbana, uporabniki pa lahko z njo brezstično plačajo vožnjo z avtobusom LPP tudi za več potnikov hkrati, brezplačno prestopajo v roku 90 minut ter polnijo račun kartice. Prav tako lahko uporabniki spremljajo stanje na računu in zgodovino uporabe, pogledajo urnik prihodov avtobusov, načrtujejo pot po mestu in dostopajo do ostalih potovalnih informacij.

Ob namestitvi mobilne aplikacije mora uporabnik shraniti ID-številko kartice in PIN, ki se mu avtomatsko generirata ob prvi uporabi aplikacije. Na ta način bo uporabnik ob menjavi mobilnega telefona na novega lahko prenesel tudi dobroimetje virtualne kartice Urbana, kar bo uredil na blagajni LPP na Bavarskem dvoru ali prek e-pošte urbana@lpp.si. Prenos sredstev med fizično in virtualno kartico Urbana ni mogoč.

Mobilno aplikacijo Urbana so razvili Telekom Slovenije, Mestna občina Ljubljana in Ljubljanski potniški promet (LPP). Mobilna aplikacija Urbana je nadgradnja rešitve virtualne vrednostne kartice Urbana, ki je leta 2014 v Londonu prejela prestižno nagrado »MasterCard plačilni sistemi v prometu« (MasterCard Transport Ticketing Awards) v kategoriji »Najuspešnejši plačilni sistemi na mobilnih telefonih« in ki je bila doslej na voljo testnim uporabnikom.

Na iPhonih pa nič. 

Naš prvi test beta različice iz leta 2014 lahko preberete tukaj.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji