Objavljeno: 28.5.2014 01:00

LG predstavlja G3

LG je uradno predstavil nov vrhunski telefon G3, ki se bo na trgu spopadal z izdelki, kot so Samsung Galaxy S5 in še nenajavljeni iPhone 6. Večina ugibanj v zadnjih tednih je bila točnih, tako da ima LG-jev zastavonoša zelo zanimive tehnične značilnosti.

Zaslon telefona ima diagonalo 5,5-palcev z tehniko prikaza skoraj do robov, predvsem pa vrhunsko ločljivost 2.560 x 1.440 pik (Quad HD). Celoto poganja procesor Qualcomm Snapdragon 801 s taktom 2,5 GHz, ki so mu v osnovi dodali 2 GB RAM in 16 GB Flash RAM. Na voljo bo tudi zmogljivejša izvedba s 3 GB RAM in 32 GB Flash RAM.

Naslednji presežek je digitalni fotoaparat, ki s 13 milijoni pik sicer ni rekorder, vendar prinaša optično stabilizacijo slike, zmožnost ostrenja na dotik, predvsem pa lasersko vodeno samodejno ostrenje slike, kar obljublja izjemno ostre in natančne posnetke.

Ohišje je premore precej oblih delov (zgoraj, spodaj, pokrov) in je narejeno is plastike, ki spominja na kovino. Za razliko od modela G Flex plastika nima zmožnost samodejnega popravljanja prask, vendar je vseeno narejena na poseben način, ki preprečuje drsenje telefona.

Med ostalimi lastnostmi velja omeniti podporo za brezžično napajanje, izmenljiv akumulator zmogljivosti 3000 mAh in prenovljen uporabniški vmesnik UX na Androidu 4.4, ki prinaša inovativno tipkovnico s prilagodljivo velikostjo (zaslonskih) tipk. Celota je kljub vsemu elegantna in ne preveč težka (149 gramov). LG za zdaj še molči o ceni in začetku prodaje.

T_km8oZ2g98

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji