Objavljeno: 19.4.2017 05:00

Letos kar trije iPhoni?

Doslej je Apple vsako leto predstavil novo verzijo iPhona, ki je v zadnjih letih obstajala v dveh variantah. Letos se ima to drastično spremeniti, poročajo viri blizu podjetja, saj bomo jeseni dobili kar tri nove telefone.

Dva bosta klasičnega dizajna, torej s 4,7- in 5,5-palčnim zaslonom IPS, ki jih že poznamo iz starejših modelov. Na pogled bosta bržkone podobna trenutno aktualnima iPhonu 7 in iPhonu 7 Plus. Večje presenečenje pa bo tretji model, ki bo najdražji in naj bi bil oblikovan precej drugače. Imel bo karseda malo roba ob zaslonu (slim bezel), ukrivljeno steklo in OLED-zaslon, kar se sliši precej podobno kot Samsungov Galaxy S8. Vse tri telefone bodo predstavili na istem dogodku septembra letos.

Telefoni bodo imeli operacijski sistem iOS 11 in TSMC-jeve procesorje v 10-nm tehnologiji izdelave, medtem ko kaj več trdnih informacij ni. Špekulira se o marsičem, denimo kameri z dvema lečama v vertikalni postavitvi, kamero z izpostavljeno površino (camera bump), dve leči v sprednji kameri, v steklo integriran senzor TouchID itd. Toda vse to so špekulacije.

Zanimivo je tudi vprašanje, kako bo Apple umestil tri telefone na trg, da si ne bodo odžirali tržnih deležev. Verjetno bosta telefona s 4,7- in 5,5-palčnim zaslonom zavzemala srednji segment, kjer je trenutno recimo iPhone 6S. Tretji telefon pa bo očitno prevzel mesto najprestižnejšega.

Bloomberg.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji