Objavljeno: 7.1.2014 01:00

Lenovo s kopico novosti

Lenovo je na sejem CES pripeljal kopico novost s področja prenosnikov, tablic in hibridov. Zanimiva je že tablica ThinkPad 8, ki prinaša priznano tržno ime na področje mini tablic z 8-palčnim zaslonom. Ugledu primerno je zmogljiva celotna zasnova: vgrajen je 8,3-palčni zaslon z ločljivostjo kar 1.920 x 1.200 pik, celoto poganja procesor Atom Z3770, napravica premore 2 GB RAM in 128 GB veliko enoto SSD. Ohišje je aluminijasto, primerno za poslovno rabo, kljub majhnim dimenzijam pa so vgrajeni vsi potrebni vmesniki, tudi micro HDMI in podpora za omrežja 4G (LTE). Omisliti si bo možno opcijsko zunanjo tipkovnico, cene pa se bodo pričele pri 400 dolarjih.

ThinkPad X1 Carbon Touch je novi najlažji 14-palčni ultraprenosnik na svetu. Tehta namreč le 1,27 kg in ima ohišje sestavljeno iz ogljikovih vlaken, s čimer je lažji od izdelkov iz magnezija in aluminija. Novost je prilagodljiva in osvetljena tipkovnica, kjer se pomen funkcijskih tipk prilagaja glede na trenutno uporabljano programsko opremo. Zgornja vrsta tipk je namreč nadomeščena s tankim zaslonom na dotik, kjer lahko programsko definiramo vsebino. Ultraprenosnik povrh vsega prepozna govorjene ukaze ter kretnje na zaslonu na dotik, ki premore ločljivost kar 2.560 x 1.440 pik. Eno polnjenje akumulatorja zadošča za okoli 9 ur dela. Cene se menda pričnejo v ZDA pri 1.300 dolarjih.

Lenovo je prikazal tudi nov model hibridnega prenosnika YOGA 2. Prenosnik je opremljen s 13-palčnim zaslonom (1.920 x 1.080 pik) in tehta 1,54 kg. Po zaslugi rešitve YOGA Picks sedaj računalnik YOGA 2 glede na položaj zasuka zaslona uporabniku priporoča uporabo posameznih aplikacij. Vgrajeni so varčni procesorji Intel Core četrte generacije (do modela i5), nameščen pa je operacijski sistem Windows 8.1. Tudi tu akumulator zadostuje za 9 ur dela.

Hibridni model MIIX 2i je na voljo v 10- ali 11-palčni različici, deluje lahko kot prenosnik, ob odstranitvi tipkovnice pa se prelevi v čistokrvno tablico. Manjši 10-palčni MIIX 2 se lahko pohvali z izjemno prenosljivostjo, saj je kot tablica debel le 9,2 mm in tehta skromnih 580 gramov. Osnova je štirjedrna različica procesorja Atom, enota SSD pa je velika 128 GB. Na voljo sta dve izvedbi zaslona z ločljivostjo 1920 x 1200 pik ali 1366 x 768 pik. 11-palčna različica je še zmogljivejša: procesorji Intel Core do i5, zaslon polne ločljivosti HD in enota SSD velikosti do 256 GB.

Za plitkejše žepe Lenovo ponuja nove hibride Flex 14D in 15D, kjer se zasloni na dotik lahko zasukajo za 180 stopinj, obenem pa prenosnika nudita procesorsko platformo AMD A6, grafiko AMD Radeon, do 8 GB RAM in 1 TB velike klasične diske. Novi prenosniki bodo v Sloveniji naprodaj spomladi, takrat pa bodo znane tudi njihove lokalne cene.

Zadnja novost iz hiše Lenovo je 28-palčni monitor ThinkVision 28, ki ima zaslon občutljiv na dotik, ločljivost 4K in povrh vsega tudi vgrajeno tablično platformo Nvidia Tegra z GM RAM, 32 GB enoto SSD, omrežnim vmesnikom, tremi vmesniki HDMI, štirimi USB (trije 3.0) in operacijskim sistemom Android 4.3. Vgradili so celo vmesnik NFC in zmožnost zrcaljenja zaslona tablice ali telefona na večji zaslon. Vse skupaj za 1.200 ameriških dolarjev.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji