Objavljeno: 9.9.2013 08:00

Lenovo Flex, novi prilagodljivi računalniki

Lenovo je na sejmu zabavne elektronike IFA 2013, ki se v teh dneh odvija v Berlinu, predstavil novo serijo računalnikov, imenovano Flex. V seriji so trenutno trije računalniki, dva prenosnika in en računalnik vrste all-in-one. Prenosnika, Flex 14 in Flex 15, se lahko poklopita (kot Lenovotov obstoječi modeli Yoga), zaradi tega ju lahko uporabljamo tudi kot tablične naprave (v uporabi so seveda Windows 8).

Tretji model pa je Flex 20, gre za računalnik, ki je v celoti zapakiran v ohišje monitorja. Zadaj ima tečaj, ki mu omogoča, da se poklopi povsem ravno z mizo, v tem načinu pa naj bi bil odlična izbira za igranje igric preko zaslona na dotik. Deluje torej podobno kot HPjev Envy Rove 20, ki smo ga preizkusili pred nedavnim (in posneli tudi video). Tudi Flex 20 bo imel vgrajen akumulator, ki naj bi omogočal do tri ur dela.

Pri vseh treh računalnikih bodo na voljo različne konfiguracije, povsod bodo v uporabi Intelovi Core procesorji, na voljo bodo tako klasični HDD kot tudi SSD. Za poganjanje grafike si bomo pri najzmogljivejših lahko izbrali Nvidiino kartico GeForce GT 740M. Vsi omenjeni izdelki bodo pri nas na voljo od oktobra, priporočene prodajne cene pa se bodo začele pri 629 evrih za Flex 14 in 899 ta Flex 20.

www.lenovo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji