Objavljeno: 10.8.2017 09:00

Lenovo bo prešel na osnovni Android

Pri Monitorju se pogosto pritožujemo nad prevlekami, ki jih večino večjih proizvajalcev dodaja čez operacijski sistem Android.

Te predvsem na cenejših napravah upočasnijo delovanje, hkrati pa povzročajo zmedo, saj se vsaka obnaša ravno dovolj drugače, da potrebujemo pri vsaki nekaj privajanja. Tretja slabost teh vmesnikov pa je v počasnejši dobavi popravkov in novih različic sistema, saj ga morajo proizvajalci prikrojiti lastnim vmesnikom (ravno včeraj smo pisali o razdrobljenosti med različicami Androida).

Kitajski Lenovo pa je sedaj napovedal, da bodo opustili lastni vmesnik Vibe Pure UI in prešli na osnovno Googlovo različico. To naj bi začeli z prihajajočim K8 Note, nadaljevali pa tudi z ostalimi novimi napravami. Pravijo, da bodo s tem lažje in hitrejše objavljali popravke in nadgradnje za svoje naprave, vključno z prihajajočim Android O (torej 8.0), ki se ga pričakuje proti koncu letošnjega leta. Pri hčerinski Motoroli sicer že dlje časa ponujajo take telefone, vsekakor pa pozdravljamo to odločitev.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji