Objavljeno: 23.8.2014 07:00

Kralj »curljanja«

Slike izdelkov (še posebej telefonov), ki so še v razvoju, ki jih še ni na prodajnih novicah, so že od nekdaj zelo iskane, spletne novice, kjer nastopajo, pa so iskano blago. Tako zelo, da velike novičarske hiše ustanavljajo posebne podstrani, ki se ukvarjajo samo z objavljanjem ugibanj in (pol)resnih predproizvodnih fotografij iPhonov in podobnih napravic.

Slednje so velikokrat izmišljene, »fotošopane«, velikokrat pa tudi prave. Naredi jih kak delavec v kitajski tovarni, uslužbenec v kateri izmed transportnih podjetij, morda kak razvojnik, včasih gre celo za fotografijo delujočega telefona, ki ga je kak visok uslužbenec pustil v gostilni.

Eden najuspešnejših »avtorjev« tovrstnih fotografij je tviter račun @evleaks, ki smo ga tudi v Monitorju že večkrat citirali. Nedavno je britanski BBC naredil intervju z Evanom Blassom, ki stoji za tem računom. Fant boleha za multiplo sklerozo in je za računalnikom tudi po 22 ur na dan, pred kratkim pa se je odločil, da se bo »curljanju« odpovedal. Poslušajte intervju, zanimiv je.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji