Objavljeno: 28.8.2013 01:00

Kobo predstavlja tablice za bralce

Kanadski založnik digitalnih knjig Kobo je predstavil novo generacijo digitalnih bralnikov, v kateri so prvič našli prostor tudi tablični računalniki. Skladno s časi so dosedanji družini bralnikov Aura, ki temeljijo na zaslonih E-Ink, dodali še tablične računalnike Arc v velikostih 7 in 10 palcev. V primerjavi s tekmeci se želijo razlikovati predvsem po kvaliteti prikaza in vgrajeni programski opremi, ki je prilagojena ljubiteljem branje.

Najboljši dokaz usmerjenosti proti branju je tablica Arc 10HD, ki premore 10-palčni zaslon z ločljivostjo kar 2.560 x 1.600 pik, ob tem pa je tudi ostala strojna oprema nadvse zmogljiva. Procesorska osnova je nabor Nvidia Tegra 4 s taktom 1,8 GHz, delovni pomnilnik je velik 2 GB, vgrajeni pa sto tudi vsi pomembnejši vmesniki. V prodaji bo oktobra za ceno 400 dolarjev.

Posebnost bralnika je način delovanja Reading Life,kjer pri vklopu uporabnika tablica pozdravi s svežim gradivom (knjige, revije, novice, po novem tudi zaznamki iz spletne storitve Pocket), hkrati pa onemogoči vse ostale motilne elemente, kot so alarmi, sporočila, obvestila in podobne zadeve. Celota seveda temelji na Androidu 4.2.2, so pa dodano vgradili svoj uporabniški vmesnik, ki je orientiran predvsem na pisno gradivo in manj na ostale funkcije, ki jih tipično srečamo pri tablicah.

Komur se zdi Arc 10HD prevelik ali predrag, bo Kobo ponudil manjši model Arc 7HD, ki ima 7-palčni zaslon s prav tako visoko ločljivostjo 1.920 x 1.200 pik, s temeljem na platformi Tegra 3. Cena je povsem konkurenčna, saj je v ZDA za model s 16 GB treba odšteti 200 dolarjev, za 32 GB model pa 250 dolarjev. Kobo ponuja še cenovno oskubljen Arc 7, ki stane le 150 dolarjev, vendar ponuja zaslon z ločljivostjo le 1.024 x 600 pik.

Kobo je sočasno predstavil tudi bralnik Kobo Aura s 6-palčnim zaslonom E-Ink ločljivosti 1014 x 758 pik, cenejšo različico modela AuraHD, ki ima 7-palčni zaslon. Z njim želijo resneje tekmovati z bralniki Amazon Kindle in B&N Nook.

http://www.kobo.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji