Objavljeno: 16.9.2013 11:00

Ko imeti dober izdelek ni dovolj

Podjetje HTC, je nekoč, pod imenom Qtec, nastalo kot edini partner za Microsoftov operacijski sistem za pametne telefone. In postalo zelo uspešno, ko so se odločili za spremembo strategije in prehod na telefone z Androidom (čeprav še vedno izdelujejo tudi modele za Microsoft Windows 8).

V zadnjem času jim ne gre najbolje, še posebej od kar na področju androidnih telefonov dominira Samsung. Kljub temu je danes veliko strokovne javnosti prepričane, da izdelujejo trenutno najboljši androidni telefon – HTC One. Telefon se ponaša z lepi dizajnom (»ni plastičen«), močno strojno opremo in preobleko HTC Sense, ki je svetlobna leta nad Samsungovim izdelkom.

In vendar prodaja ne blesti, še več, podjetju gre vedno slabše. Kar nekaj vodilnega kadra je že zapustilo potapljajočo se ladjo, sedaj pa so, kot kaže, na vrsti še običajni zaposleni. HTC Amerika je namreč potrdil, da bodo odpustili 20% zaposlenih. Četudi to v praksi pomeni le trideset uslužbencev, dogodek ne kaže, da se bo HTCju kaj kmalu pokazala luč na koncu tunela…

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji