Objavljeno: 31.7.2015 10:00

Kako do Windows 10?

Operacijski sistem Windows 10 je med nami. Ker se je Microsoft tokrat odločil za postopno nadgradnjo, posodobitev še ni na voljo sleherniku. V kolikor se prenos namestitvene datoteke na našem računalniku ni sprožil sam, ga v sodelovanje prisilimo.  

Izpolnjevati moramo nekaj pogojev. Do nadgradnje so upravičeni lastniki različic Windows 7 SP1 ter Windows 8.1, ki imajo na računalniku nameščene vse dosedanje popravke. V prvem koraku, če tega še nismo storili, rezerviramo brezplačno posodobitev z izbiro ustrezne ikone v desnem spodnjem delu namizja (Get Windows 10). Nato preverimo, ali imamo vklopljene samodejne posodobitve, ter izbrišemo vsebino imenika C:\Windows\SoftwareDistribution\Download.

V ukazni vrstici Comand Prompt (Cmd) kot Administrator vpišemo direktivo wuauclt.exe /updatenow. Po nekaj minutah bo Windows Update pričel s prenašanjem želene datoteke. Po uspešno zaključenem prenosu lahko posodobitev normalno zaženemo.

Navodila so namenjena uporabnikom, ki želijo obstoječo verzijo operacijskega sistema Windows nadgraditi. Če imamo željo po novi namestitvi Desetke, dobimo ustrezno datoteko na spletišču Microsofta.

Microsoft

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji