Objavljeno: 31.5.2014 01:00

Kaj bo Apple predstavil na konferenci WWDC?

Nekaj dni pred začetkom razvojne konference WWDC so internetna ugibanja dosegla vrelišče na temo ugibanj, kaj bo Apple predstavil na svojem osrednjem letnem dogodku. Glede na priprave v konferenčnem centru Moscone v San Franciscu lahko brez dvoma potrdimo, da bodo prikazali iOS 8.

Med pričakovanimi novostmi v operacijskem sistemu bo nova aplikacija s področja zdravja, najbrž imenovana Healthbook. Združevala bo informacije sedanjih in bodočih tipal (iWatch?), kot so utrip, pritisk, pa tudi število prehojenih korakov in drugo. Zelo veliko namigov je, da bo Apple v iOS končno vgradil svojo izvedbo digitalne denarnice, kjer pa še ni znano, ali bodo posegli po vmesnikih NFC, lastni tehnologiji iBeacon, ali čem tretjim. Morda pa bodo uporabili kar vse skupaj.

Na konferenci naj bi predstavili tudi program in platformo za upravljanje internetno in drugače povezanih naprav v domačem okolju. Za zdaj še ni jasno, koliko tehnologije bo Apple predstavil sam za to področje. Mnogi menijo, da je to predvsem marketinški program za izdelke tretjih proizvajalcev.

Ena od pričakovanih lastnosti menda še ne bo našla mesto v iOS8: večopravilnost z dvema programoma, ki si delita zaslon (po vzoru v Windows 8x). Tehnologija za tako početje menda še ni nared. To postavlja pod vprašaj tudi namige, da utegne Apple na konferenci predstaviti prenosnike Macbook s procesorji ARM, kar bi pomenilo morda tudi zasuk iz Mac OS X na iOS. Tako pa bomo skoraj zagotovo naleteli na novo iteracijo priznanega operacijskega sistema za osebne računalnike.

Največje vprašanje je, ali bo Apple na konferenci prikazoval tudi nove tablice in telefone. Slednji najbrž pridejo na vrsto jeseni, obstaja pa majhna možnost, da bomo videli predstavitev nove generacije iPadov.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji