Objavljeno: 26.6.2013 07:00

Japonski velikan

Iz Japonske prihaja novi križanec. Sony Xperia Z Ultra se z velikostjo, večji je od Samsungovega modela Mega, sicer že precej nagiba k tablicam, a se mu vseeno vidi, da gre za izpeljanko elegantnega telefona Xperia Z. Ultra je najtanjši mešanec med tablico in telefonom na svetu (6,5 mm). Kot manjši bratec je telefon Xperia Z Ultra odporen na vodo (1,5 m, 30 minut, brez nadležnega pokrova vhoda za slušalke), po vzoru Samsungovega prvaka Galaxy Note pa sprejema z roko ustvarjene beležke po zaslonu, ki so tokrat lahko napisane tudi z običajnim (kemičnim) svinčnikom.

Zaslon visoke ločljivosti 1080p, ki je velik 6,4 palca, bo polno izkoriščen, saj je uporabnikom na voljo programsko zaljšanje fotografij in video posnetkov nižje ločljivosti. Telefon s hitrostjo 2,2 GHz poganja procesor Snapdragon 800. Ima še 8 MP kamero, 16 GB prostora za shranjevanje podatkov z možnostjo širitve prek pomnilniških kartic micro SD in baterijo 3000 mAh z načinom STAMINA, ki zagotavlja 11 ur pogovorov ali 120 ur predvajanja glasbe.

Telefonu je poleg opcijskega pisala moč dokupiti posebno bluetooth slušalko, ki se z velikanom spari s pomočjo NFCja. Dodatek, ki se takisto ne boji vode, olajša telefonske pogovore, branje sporočil in poslušanje glasbe.

Križanec Sony Xperia Z Ultra z Androidom 4.2 in naštetimi dobrotami prispe v Evropo konec avgusta. Zanj bo treba odšteti dobrih 700 evrov.

Sony

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji