Objavljeno: 14.6.2013 01:00

iOS programi na Androidu

Podjetje Bluestacks, znano po programski opremi, ki omogoča izvajanje programov za okolje Android na osebnih računalnikih PC, je vnovič presenetilo javnost. Na konferenci E3 so razkrili še nekaj novih podrobnosti o njihovi prihajajoči igralni konzoli GamePop, ki temelji na okolju Android. Med temi najbolj izstopa trditev, da bodo lahko na konzoli izvajali tako igre za Android kot konkurenčni Applov operacijski sistem iOS.

V ozadju je zopet posebna oblika virtualizacije, ki omogoča, da program, napisan za iOS, pravilno deluje v sistemu Android. Bluestacks sicer molči o podrobnostih, kako so to tehnično izvedli, nakazujejo pa na prestrezanje programskih klicev API, ki jih programi za iOS izvajajo proti operacijskemu sistemu. Avtorji trdijo, da sta Android in iOS zelo podobna, kar se tiče ogrodja klicev API, zato lahko programom »podatknejo« drugačen operacijski sistem.

Celoti pravijo Mobile-to-TV Virtualization, saj je ciljno okolje pravzaprav televizor, na katerem prikazujemo igre. Ocenjujejo, da je trg dovolj velik tudi za tak tip igralnih konzol. Prav tako računajo, da bodo kupce primamili z nenavadno ponudbo. Dostop do vseh iger v katalogu bodo ponudili v ZDA preprosto za najemnino 7 dolarjev na mesec. Kdor se odloči za ponudbo do konca junija, dobi za nameček brezplačno samo konzolo in igralno palico. Po tem bodo morali odšteti za oboje odšteti okoli 150 dolarjev. Konzolo je možno krmiliti tudi z mobilnimi telefoni.

Vprašanje pa je, kako bo Apple reagiral na tako zamisel. Znano je, da se Apple na vse kriplje trudi, da njihovih programov in rešitev ni možno izvajati ali oponašati na drugih platformah. Avtorji so kljub temu prepričani, da ne kršijo nobenih patentnih in avtorskih pravic.

http://www.bluestacks.com

Xk1sm9IJhA4

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji