Objavljeno: 10.2.2016 05:00

Intel ukinil navijanje cenejših procesorjev Skylake

Intel je napravil konec navijanju običajnih procesorjev iz serije Skylake, ki so ob izidu prijetno presenetili z odklenjenim množilnikom. Kupci so namreč presenečeno ugotovili, da je tudi v cenejših procesorjih mogoče nastavljati možnost bclock, torej procesor naviti.

S posodobitvijo kode, torej nadgradnjo BIOS-a, bodo procesorji na podnožju LGA1151 spet zaklenjeni. Naviti bo mogoče le najdražje procesorje, torej i5-6660K in i7-6700K, kjer Intel to tudi uradno dovoljuje in seveda tudi ustrezno zaračunava. Intel je potrdil spremembo in poudaril, da naviti procesorji (niti serija K) nimajo osnovne garancije. Navijanja procesorjev, ki za to niso namenjeni, pa ne bodo podpirali, so še sporočili.

Kdor želi ohraniti možnost navijanja, naj ostane pri stari reviziji BIOS-a na ploščah. Nove verzije imajo načeloma precej nazoren opis novih funkcionalnosti, kjer je zapisano tudi Remove SKY OC function. Ob nakupu novih plošč te možnosti ne bo, saj imajo te običajno že najnovejšo verzijo BIOS-a, zato velja tu biti previden.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji