Objavljeno: 4.5.2013 01:00

Intel ima novega komandirja

Po tem ko je lani Intelov direktor Paul Otellini napovedal, da se bo letos v maju upokojil, so pri velikanu s področja elektronike izbrali novo vodstvo. Glavni direktor družbe postaja Brian Krzanich, ki je od leta 2011 izvršni direktor, sicer pa Intelov veteran, saj se je v Intelu zaposlil davnega leta 1982. Krzanich pa za razliko od Otellinija ne bo hkrati tudi predsednik družbe, saj bo to vlogo igral drugi veteran, Renee James, ki je v družbi že 25 let.

Krzanich prihaja na vodilno mesto v časih, ki za Intel niso enostavni. Nekdanji nesporni vodilni na področju elektronskih komponent za osebne računalnike ima kar nekaj težav z lastno uveljavitvijo tudi v svetu mobilnih naprav. Poizkušali bodo na različne načine, tudi s novostmi, ki bodo predstavljene v kratkem.

Poznavalci menijo, da bo Krzanich igral pomembno vlogo še na nem segmentu. V preteklosti je bil zadolžen za vodenje proizvodnih obratov družbe Intel, zato si lahko obetamo, da bo velikan precej več kot v preteklosti proizvajal čipe za druge razvijalce s področja elektronike. Med prvimi kandidati je podjetje Apple, ki sicer samo razvija lastne procesorje A za mobilne naprave.

http://www.intel.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji