Oglasno sporočilo
Objavljeno: 19.1.2018 14:30

Informacijska varnost je poslovni izziv

Varnostno obarvana konferenca RoglIT je ohrabrila udeležence – proti varnostnim grožnjam nismo nemočni, a moramo biti proaktivni.

Družba Unistar PRO je po prevzemu podjetja Astec postala eden največjih domačih ponudnikov IT-rešitev in storitev s področja informacijske varnosti. Posledično ne čudi, če je bil letošnji, jubilejni deseti dogodek RoglIT, ki začenja domačo sezono poslovno-tehničnih konferenc, varnostno obarvan.

Letošnjo konferenco RoglIT je zaznamoval slogan »Povezani. Varni.«,  družba Unistar PRO pa je v sodelovanju s partnerskimi podjetji udeležencem predstavila krajino digitalnih in kibernetskih groženj, ki prežijo na poslovna okolja in uporabnike. Le s prepoznavanjem »sovražnika« se ta lahko pred njim učinkovito (u)branijo. Predavatelji so udeležence ozavestili glede nevarnosti ciljanih napadov, tehnik socialnega inženiringa in ranljivosti naprav v internetu stvari. Skladno s trendi na področju IT celo varnost postaja storitev, ki jo zagotavlja vrhunski varnostno-operacijski center v Sloveniji, med toplo priporočljivimi storitvami pa se najde tudi varnostni pregled.

Igor Hostnik, vodja prodaje v družbi Unistar PRO, je izpostavil: »Informacijska varnost je poslovni in ne zgolj IT-izziv. Kibernetske grožnje ogrožajo poslovanja okolja, procese in zaposlene, torej se morajo tudi podjetja proti njim boriti celovito.« Udeležencem konference je predstavil vpliv kibernetičnih groženj na poslovanje in pojasnil, da morajo podjetja dvigniti nivo zavedanja, saj se danes njihovo poslovanje sooča z dodatnimi varnostnimi tveganji kot pred leti. Udeležence je presenetil in tudi prestrašil povzetek raziskave, ki razkriva, da podjetja v Evropski uniji tedensko v povprečju doletita 2,5 varnostna incidenta, pri katerih so napadalci uspešni. Podjetja, ki menijo, da se jim varnostni incidenti ne dogajajo, lažejo sama sebi.

Tekom konference so se zvrstile številne praktične delavnice in primeri dobrih praks, kjer so varnostni strokovnjaki udeležencem pokazali različne načine napadov in obrambe, ter izpostavili dejstvo, zakaj je pravilno odzivanje na varnostne incidente ključnega pomena. Domačim informatikom so pojasnili, da je kritičnega pomena že uspešno odkrivanje varnostnih incidentov (vzpostaviti velja ustrezen sistem zaznavanja in odzivanja), nato pa tudi ustrezno komuniciranje zaposlenim, strankam in regulatornim organom ter organom pregona.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji