Objavljeno: 13.9.2017 01:00

IKEA prva s podporo za nadgrajeno resničnost

IKEA je prvi izmed velikih proizvajalcev, ki je podprl Applovo platformo za nadgrajeno resničnost ARKit. Sočasno s predstavitvijo nove generacije telefonov, ki podpirajo tehnologijo ARKit, so uradno predstavili svojo aplikacijo, ki se imenuje IKEA Place. Z njo bodo lahko kupci izdelke družbe IEKA natančno umestili v svoje stanovanje in ocenili videz in primernost še pred nakupom.

IKEA trdi, da ARKit zagotavlja zelo veliko natančnost postavljanja predmetov, saj navajajo, da bodo navidezni predmeti postavljeni v realno okolje po dimenzijah in postavitvi skoraj 98% enaki kot pravi izdelki, ki jih bo lahko uporabnik kasneje kupil. To pomeni, da bo celo pomerjanje ali se da predmet umestiti v prostor ali nišo v stanovanju, dokaj natančno.

Za delovanje programa bo treba počakati do izida iOS 11, ki je najavljen za 19. september. Od tedaj bodo kupci lahko izbirali iz kataloga skoraj 2.000 različnih izdelkov, med katerimi bodo prav mize, stoli, kavči, fotelji, ki jih švedski proizvajalec ponuja. Navajajo, da bo v prvi različici na voljo tudi večina omar in sistemov s policami in drugih izdelkov, ki so med »najbolj iskanimi« v katalogu. Kasneje bodo prišli na vrsto tudi ostali. IKEA nmerava bazo 3D predmetov, ki jih lahko s pomočjo nadgrajene resničnosti umeščamo v prostor, redno posodabljati z izidom novih izdelkov oziroma letnih katalogov.

-xxOvsyNseY

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji