Objavljeno: 27.5.2013 01:00

HP stavi na dotik

Hewlett-Packardu na področju osebnih računalnikov ne gre ravno vse po načrtih, zato so se odločili za prenovo in popestritev ponudbe. Skoraj vse predstavljene novosti vsebujejo zaslone občutljive na dotik, kar je skoraj prvi pogoj za to, da uporabniki lahko cenijo okolje Windows 8.

Najboljše razmerje med zmogljivostjo in ceno najbrž nudita nova modela Envy TouchSmart 15 in 17. Oba modela sta na voljo z različnimi procesorji družb Intel in AMD, osnovni model pa ima kar 6 GB RAM in 750 GB disk. 15-palčni model v ZDA stane najmanj 530 dolarjev, večji 17-palčni pa 700 dolarjev.

Marsikomu bo pozornost vzbudil mali prenosnik Pavilion 11 TouchSmart, ki je s ceno pod 400 dolarjev najbrž najcenejši prenosnik z zaslonom na dotik. Nekoliko večji model Pavilion 14 TouchSmart s 14- namesto 11,6-palčnim zaslonom stane 480 dolarjev. Vsi omenjeni modeli bodo v prodaji od začetka junija.

HP še naprej verjame v namizne računalnike vse-v-enem. Koncept so še nadgradili in predstavili hibrid med tablico in namiznim računalnikom imenovan Envy Rove 20. Gre za računalnik z 20-palčnim zaslonom občutljivim na dotik, ki ga lahko uporabimo tudi kot prenosno tabl(ic)o. Vgrajen ima namreč akumulator, ki celoti zagotavlja do tri ure samostojnega delovanja. Posebno zložljivo stojalo omogoča, da celoto uporabljamo kot tipičen računalnik vse-v-enem, ali pa ga položimo na plosko površino in uporabljamo kot tablico. V prodajo pride julija, tedaj pa bodo objavili tudi ceno.

http://www.hp.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji