Objavljeno: 4.12.2013 06:00

HP izdal nove tablice

Hewlett-Packard je izdal tri nove tablične računalnike, ki so nekoliko več pozornosti kot običajno pritegnili zato, ker jih ne poganjajo Qualcommovi procesorji, ampak v njih bijejo Nvidiini čipi v enem (SoC), krmili pa jih Android 4.2.

Najmanjši je Slate 7 Extreme, ki se zgleduje po Nvidiini Tegri Note. Slednja jo Nvidia predstavila kot referenčni dizajn in v bistvu predstavlja prvi poizkus podjetja na tem področju, kot govorimo o tablicah (vsi se seveda še spomnimo referenčnih dizajnov grafičnih kartic Nvidia in ATI, na katere so potem izdelovalci prilepili kakšno hladilno rebro več, kak pomnilniški čip, jo malce navili in preoblekli). Slate 7 Extreme je torej zgrajen na štirijedrni Tegri 4 z 1,8 GHz in 1 GB RAM-a. Prostora ima 16 GB, zaslon pa zmore prikazati 1280 x 800 točk na sedmih palcih diagonale. Tu je še vnos podatkov s paličico (Nvidia DirectStylus) in priključek za micro-HDMI. Vse skupaj stane 200 dolarjev, kar je le 20 dolarjev manj od Nexusa 7, ki ima boljšo ločljivost in dvakrat več pomnilnika.

Slate 8 Pro je malo večji in dražji. Specifikacije so enake kot pri predhodnem modelu, le zaslon je boljši (1600 x 1200 točk), baterija pa ustrezno zmogljivejša, in sicer s kapaciteto 6580 mAh. Kamera ima osem milijonov točk. Stane 330 dolarjev.

Slate 7 Plus je najšibkejši. Za 150 dolarjev dobimo sedempalčni zaslon z ločljivostjo 1280 x 800 točk, štirijedrni čip Tegra 3, 1 GB pomnilnika, 8 GB spomina, microSD in kamero s 5 milijoni točk.

HP je torej poizkusil, a zdi se, da ne dovolj premišljeno. Precej podcenjujoče do kupcev je namreč izdajati tablične računalnike, ki so le malenkost cenejši od bistveno boljših modelov (npr. N7), ter pričakovati dober odziv.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji