Objavljeno: 19.5.2016 08:00

Googlove novosti

Poleg novega Androida, ki bo med drugim imel poseben način delovanja za prikaz navidezne resničnosti, so pri Googlu na srečanju I/O prikazali tudi nova VR očala. Karton je pozabljen, naprava Daydream je videti kot Oculus Rift in ima kontroler, podoben daljinskemu upravljalcu jabolčnega predvajalnika Apple TV. Zaradi nepregledne množice VR programov, bo trgovina Google Play deležna posebne sekcije za navidezno resničnost.

Prenovljen bo tudi Googlov pomočnik Assistant, ki bo znal nagovoriti zunanje storitve, se povezati z njimi in jih s pridom izkoristiti. Na krilih Pomočnika bodo pri gigantu splavili napravo Home. Gre za v omrežje povezan zvočnik, nekaj podobnega, kot je Amazonov Echo, ki bo s pomočjo programa Google Assistant upravljal s pametnim domom (luči, kamere, termostat in druge povezane naprave).

Na srečanju Google I/O so predstavili novo aplikacijo za sporočanje. Allo ni zamenjava za Hangouts, temveč je samostojen pripomoček po zgledu Facebook Messengerja in Whatsappa. Ima vgrajeno strojno učenje, ki sčasoma olajša komunikacijo in poveča učinkovitost. Pozna pametne odgovore Smart Reply, s katerimi na primer na vprašanje Večerja danes? samodejno odgovori z Velja ali Nimam časa. Podobne avtomatske odzive omogoča tudi na poslane fotografije. Druga posebnost aplikacije za sporočanje Allo sonadgrajeni smeški Expressions, ki so dostopni z gestami. Anonimnost Allo zagotavlja z načinom Incognito. Uporabe aplikacije ne pogojuje z Googlovim računom, temveč se zadovolji zgolj s posredovano telefonsko številko. Allo ima spremljevalno aplikacijo Duo, ki je optimizirana za delo s šibkejšo povezavo, ima šifrirano komunikacijo in deluje na tako na Androidu kot iOSu.

Google I/O

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji