Objavljeno: 19.8.2013 08:00

Googlova očala v Mercedesih

Googlova očala Glass sploh še niso v resnici na prodaj, pa se okoli njih dviga prah, ki ga že dolgo nismo bili vajeni. Med drugim jih je za svoje vzel proizvajalec luksuznih avtomobilov Mercedes, ki jih v svojem raziskovalnem centru v Silicijevi dolini poskuša integrirati v svoje prihajajoče modele.

Ideja, ki jo preizkušajo v Mercedesu, je navigacija od vrat do vrat, kar pomeni, da bodo očala neposreden podaljšek navigacijskega sistema v avtomobilu. Uporabnik bo očalom povedal končni naslov, se sprehodil do avtomobila, tam bo navigacijo prek telefona prevzela avtomobilska navigacija, ob izhodu iz avtomobila pa bodo ponovno navigirala Očala. Prototip že deluje, vendar je nekoliko neroden iz banalnega razloga – Mercedesovi avtomobili imajo vgrajeno le podporo za telefone iPhone (menda populacija, ki kupuje Mercedese kupuje tudi (in le) iPhone…), Googlova Očala pa (zaenkrat) podpirajo le telefone Android. Trenutno zato kot most med obema sistemoma deluje nekakšen Mercedesov Oblak. Odgovorni pravijo, da bo končen izdelek vsekakor bolje integriran, med drugim bo Mercedes že drugo leto uredil tudi podporo za telefone Android.

 

Več o Google Glass in drugih izdelkih, ki si jih lahko nadenemo, si boste lahko preberali v Monitorju, ki izide 27. avgusta.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji