Objavljeno: 16.5.2013 01:00

Google zahteva umik YouTuba za Windows Phone

Na obzorju je nov spor med velikanoma Google in Microsoft. Microsoft je pred nekaj dnevi predstavil lasten program za prikaz video posnetkov spletne storitve YouTube. Menda so ga naredili v lastni režiji, ker se Google ni odzival na njihove prošnje, da z uradnim programom podprejo telefone z okoljem Windows Phone 8.  

Na obrobju konference Google I/O pa je v javnost prišla Googlova zahteva, da Microsoft umakne omenjeni program iz trgovine Windows Phone Store in celo onemogoči namestitev na mobilne telefone. Trdijo, da Microsoftu niso nikoli dali dovoljenja za program, zlasti zato, ker Microsoftova izvedba blokira oglase, ki so pomemben vir zaslužka za YouTube. S tem pa kršijo splošne pogoje rabe storitve YouTube.

Microsoftu so dali rok do 22. maja, da izpolni zahteve o umiku, vendar ni jasno, kaj bodo storili v primeru, da se to ne bi zgodilo. Microsoft se je že odzval in v presenetljivo spravljivem tonu izrazil željo, da ohranijo program oziroma ga prilagodijo, da bi omogočal prikaz oglasov. Vendar pričakujejo, da jim bo Google omogočil dostop do programskega vmesnika, ki to omogoča.

Nekateri že menijo, da se bo o novem sporu še precej govorilo in pisalo, saj se je očitno »kuhal« že dalj časa.

http://www.google.com

http://www.microsoft.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji