Objavljeno: 29.8.2014 01:00

Google tudi z dostavo prek helikopterčkov

Podobno kot Amazon, tudi Google eksperimentira z možnostjo dostave izdelkov končnim kupcem prek robotsko in daljinsko vodenih helikopterčkov. Projekt z imenom Wing nastaja v okviru raziskovalnega laboratorija Google X, v katerem nastajajo še projekt Loon, internetni dostop prek oddajnikov na balonih visoko v atmosferi, avtomobili s samodejno vožnjo brez voznika in znamenita očala Google Glass.

Videti je, da se Google nagiba k uporabi hibridnih vozil, ki so mešanica med helikopterčki in letali. Med normalnim letom uporablja krila za vzgon, med vzletom in pristajanjem pa uporablja propelerje na enak način kot helikopterčki. Trenutni prototipi, ki so jih nedavno preizkušali v Avstraliji, tehtajo okoli 10 kg, od tega manj nekaj manj kot 1,5 kg sam tovor, ki ga lahko prenašajo.

Medtem, ko se Amazon s svojimi spletnimi storitvami, napravami in od nedavnega lastnim sistemom za spletno oglaševanje vse bolj približuje Googlu, se ta več kot očitno odziva tako, da razmišlja o lastnih prodajalnah in sistemih dostave. Kaže, da se utegne rivalstvo med Googlom in Amazonom v prihodnjih letih še močno zaostriti.

cRTNvWcx9Oo

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji