Objavljeno: 14.4.2013 01:00

Google skrbi za podatke tudi za nami

Google je prvi ponudnik spletnih storitev, ki zagotavlja nadzorovano obravnavo podatkov po smrti uporabnika. Nedavno so predstavili spremno storitev imenovano Inactive Account Manager (IAM) s katero lahko uporabnik sam definira politiko, kaj se bo zgodilo s podatki, po tem ko sam ne bo mogel več imeti dostopa do njih.

S pomočjo orodja IAM je možno definirati, da se vsi podatki in računi ukinejo po določenem obdobju neaktivnosti v podprtih spletnih storitvah (nastavljivo 3, 6, 9 ali 12 meseci). IAM bo začel seveda uporabnika dovolj časa pred rokom opozarjati o možnosti brisanja, aktivni uporabniki pa lahko nadaljnje korake preprosto prekličejo oziroma preložijo na prihodnost.

IAM omogoča tudi zanimivo alternativo. Namesto brisanja podatkov lahko po določenem obdobju brez odziva kontaktira imenovane svojce oziroma prijatelje in jim omogoči dostop do podatkov prvotnega uporabnika. V upravljanje s pomočjo storitve IAM lahko vključimo različne vire podatkov, kot so Gmail, Blogger, Google Drive, omrežje Google+, storitev Latitude, slike v Picassi in posnetki na storitvi YouTube.

https://www.google.com/settings/u/0/account/inactive

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji