Objavljeno: 30.10.2013 16:00

Google+ še miga

Googlova alternativa družabnemu omrežju Facebook nikoli ni zares prevzela primata svojemu vzorniku. Vseeno ne gre za neuspeh, Google+ danes premore 540 milijonov aktivnih uporabnikov, spletni velikan pa ima z njim še smele načrte. V zadnjem paketu popravkov za mobilno različico spletišča so ga dobro ozaljšali.

Spletna klepetalnica Hangouts je med drugim bogatejša za enostavno sporočanje lokacije, uporabo animiranih sličic, se po novem zlije z SMS sporočanjem in se izdatno poslužuje zmožnosti Auto Awesome. Slednja združi fotografije in video posnetke posameznega dogodka ter jih samodejno ali s pomočjo uporabnika pretvori v gledljiv film z izbrano glasbeno podlago. Samodejno urejanje poskrbi za stabilizacijo slike, posebne učinke, privlačne izreze in še kaj.

S poldrugo milijardo naloženih fotografij tedensko so uporabniki omrežja Google+ spletnega velikana prepričali v izdelavo dodatnih orodij za njihovo obdelavo. Avtomatsko varovanje slikovnega materiala po novem sprejme polno ločljivost posnetkov, ki jih nato zlahka obdelamo s poenostavljenimi, a zmogljivimi pripomočki, ki popravijo pogoste anomalije, od svetlobe do barvnega spektra. Omeniti velja HDR filter, katerega je Google pridobil z nakupom storitve Snapseed. Izboljšan je tudi algoritem, ki namesto nas izbere najboljše posnetke ter poišče neoznačene motive.

Rv1tZm1sHQI

Google+

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji