Objavljeno: 9.10.2017 01:00

Google in Tesla hitita v pomoč Portoriku

Orkani Harvey, Irma in Maria so uničili večino električnega omrežja in več kot 80% komunikacijske infrastrukture na otoku Portoriko, uradna pomoč ZDA pa še vedno prihaja prepočasi. Najbrž so tudi zato zavihali rokave v Silicijevi dolini, kjer bodo skušali z najnovejšo tehnologijo omiliti posledice naravne nesreče.

Alphabet, krovna družba podjetja Google, je od ameriške agencije FCC že dobil eksperimentalno licenco za postavitev 30 komunikacijskih balonov, s katerimi naj bi vzpostavili storitev LTE na večini površine nesrečnega otoka. To bo prvič, da bo Alphabet uporabil doslej pretežno eksperimentalni projekt Loon, ki omogoča vzpostavitev komunikacijskih povezav prek balonov visoko v stratosferi. Loon je bil prvotno mišljen za vzpostavitev omrežja Wi-Fi, zdaj pa so ga na hitro priredili za telefonske komunikacije.

Tudi drugi velikan, družba Tesla, hiti na pomoč Portoriku. Elon Mask je trenutno v pogovorih z vlado otoške države, kjer ponuja uporabo svojih rešitev na temelju akumulatorjev za premostitev izpada električnega omrežja. Tesla naj bi prav v teh dneh predstavil svoj prvi električni tovornjak, vendar so premiero prestavili in vsa sredstva preusmerili v pomoč Portoriku.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji