Objavljeno: 17.8.2016 01:00

Google Duo, preprostejši video klici

Google je držal besedo in uradno objavil novo mobilno aplikacijo ter video servis Duo, ki so ga najavili na razvojni konferenci I/O. Duo se uvršča med množico obstoječih programov za video klice in videokonference, kot so Apple FaceTime, Microsoft Skype in Facebook Messenger, če navedemo le nekatere.

Od konkurence naj bi se razlikovali predvsem v enostavnosti rabe in nekaterih drobnih, a pomembnih lastnostih. Za uporabo programa ne potrebujemo nobenih posebnih uporabniških računov, dovolj je telefonska številka. Namesto še enega namenskega imenika Duo uporablja kar telefonski imenik v telefonu.

Že na začetku so podprti telefoni z operacijskimi sistemi Google Android in Apple iOS. Kasneje se jim morda utegne pridružiti še kdo, denimo osebni računalniki. Klic vzpostavimo v nekaj sekundah, povezave so šifrirane, kakovost video povezave se prilagaja trenutno razpoložljivi pasovni širini. Duo zna samodejno in neopazno preklapljati med različnimi omrežji, denimo Wi-Fi in 3G.

Simpatična, potencialno koristna novost je funkcija »knock, knock«, kjer lahko prejemnik klica vidi nekaj sekund video povezave klicatelja, preden se odloči za sprejem klica. Na ta način lahko hitro oceni, ali bo sprejel klic, pogosto pa je s tem razvidno pa tudi ozadje oziroma namen klica.

CIeMysX76pM

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji