Objavljeno: 23.8.2016 10:00

Google bo ukinil aplikacije za Chrome

Google je v preteklosti že večkrat pokazal, da je pripravljen malo uporabljene storitve hitro ukiniti, sedaj so napovedali, da bodo jeseni prenehali z razvojem (in vzdrževanjem) aplikacij za brskalnik Chrome. Večina uporabnikov očitno tega sploh ne pozna (vsaj glede na njihove podatke), a znotraj Chrome lahko že kar dolgo časa poganjamo samostojne aplikacije. Najbolj znane sta Hangouts in Google Keep (Googlova spletna beležka).

Take aplikacije naj bi trenutno uporabljal manj kot odstotek uporabnikov, pri Googlu pravijo, da so oblačne različice povsem enako uporabne in zanesljive. Opustitev bo sicer počasna, na sistemih Windows, MacOS in Linux bomo brez aplikacij ostali šele čez dobro leto, bodo pa ostale uporabnikom sistema Chrome OS.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

c-mon | 23.8.2016 | 15:33

Kaj bodo opustili, podporo za aplikacije znotraj Chrome ali razvoj lastnih aplikacij za Chrome?

Jure Forstnerič | 23.8.2016 | 17:08

Enkrat proti koncu letošnjega leta bodo na novo objavljene aplikacije na voljo le za uporabnike Chrome OS, v drugi polovici leta 2017 ne bomo imel več dostopa do aplikacij, kolikor razumem pa bodo že nameščene aplikacije še delovale, v začetku 2018 pa bodo povsem opustili aplikacije (spet - na Windows, Mac OS in Linux). Razvijalcem priporočajo, da svoje aplikacije zmigrirajo v splet.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji