Objavljeno: 16.8.2013 11:00

Google bo po privzetem šifriral oblačne podatke

Pri Googlu so na svojem blogu zapisali, da bodo po novem vse podatke, ki se zapisujejo na njihovo storitev Google Cloud Storage, po privzetem šifrirali. Slednje bo potekalo na njihovih strežnikih, kar pomeni, da končni uporabniki ne bodo opazili razlike v hitrosti delovanja. V naslednjih mesecih bodo šifrirali tudi starejše podatke.

Novost je vsekakor zanimiva, čeprav verjamemo, da bo koga tudi presenetilo, da se podatki doslej niso po privzetem šifrirali. Z razkritjem afere NSA pa seveda ostaja vprašanje, kakšne so možnosti, da ameriške oblasti zahtevajo (in dobijo) dostop do podatkov. Po besedah Googlovih predstavnikov pa ključev, s katerimi se podatki šifrirajo, ne preda nobenim državnim oblastem, predajo le podatke o uporabnikih (seveda vsako zahtevo pregleda pravniška ekipa).

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentarji

Vlajke | 17.8.2013 | 13:50

To je mal BS. Glede na to, da so interakcije med providerji in ameriško vlado, kar se tiče teh prisluhov, tajne. To pač pomeni, da tudi če bo Google dal ključe NSA-ju, tega ne smejo povedati. Treba je pač sprejeti, da so podatki na javnih strežnikih javno dostopni ali jih pa moraš sam šifrirati, preden jih daš tja.

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji