Objavljeno: 27.3.2013 08:00

Glasno briljanten HTC

Večkrat smo že ugotavljali, da se HTC kljub kakovostnim izdelkom ne more dostojno kosati s Samsungom. Kriva je tajvanska skromnost. Ker stotinam milijonov, porabljenih za promocijo telefona Galaxy S3, Tajvanci ne morejo slediti, so se odločili za drugačno pot. Najprej so izdelali fantastičen aparat HTC One, nakar so opustili še dolgoletni slogan, ki je kupcem sporočal, da je HTC potihoma briljanten. Hkrati so podvojili propagandni proračun in zdelo se je, da jih nič ne more zaustaviti. Kritike so novemu Androidnemu prvaku naklonjene in kupci se nanj naročajo v trumah. Žal se je zapletlo pri dobavi. Kljub temu, da bi HTC One moral biti naprodaj že od 15. marca dalje, ga še vedno ni na spregled. V prvi vrsti so krivi dobavitelji in krepko presegla pričakovanja glede števila prednaročil. Bojda je številka presegla vse dosedanje v zgodovini podjetja HTC. Tajvanci se trudijo, medtem so posodobili tudi programsko opremo, ki inovativno kamero še izboljša, a vprašanje je, če bodo kos zahtevni nalogi. Žal so zopet prestavili datum splavitve na Otoku, kjer naj bi HTC One dobili kot prvi. Angleži morajo po novem čakati do 12. aprila.

V Ljubljani so telefon HTC One predstavili včeraj. Ponovno so izpostavili najočitnejše prednosti aparata in jih povezali s Slovenijo. Tako so nam na primer obljubili lokalne vire novic v bralniku s prve strani zaslona, Blinkfeed. Manj optimistični so bili glede daljinskega upravljalnika, ki se zna povezati s ponudniki vsebin in nadgraditi zastarel koncept iz običajnega scenarija v dnevni sobi. Kdaj in če bodo znotraj namenske aplikacije tudi slovenski ponudniki, nam predstavniki HTCja niso znali povedati. Demonstrirali so prednje stereo zvočnike, ki dobro opremijo okolico z zvokom, prikazali SenseVoice, ki se prilagaja trenutnim razmeram ob pogovoru, ter kamero, ki v slabših svetlobnih pogojih dela "ultra" spodobne fotografije. Največ odobravanja je poželo industrijsko oblikovanje. HTC One je v celoti izdelan iz kovine, eno ohišje z diamantnim rezalnikom ustvarjajo kar dvesto minut. V živo je telefon videti še slastneje kot na slikah.

V Sloveniji bo HTC One pri vseh operaterjih na voljo v mesecu maju, istočasno pa ga bo za 780 evrov moč kupiti tudi v prosti prodaji. Do takrat nekaj več informacij v priloženi novici.

HTC

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji