Objavljeno: 1.6.2013 01:00

Geslo v tableti

Čeprav se zdi kot utopija iz kakega znanstveno-fantastičnega filma ali neslana šala, bomo geslo za dostop do računalnikov in storitev morda nekega dne preprosto – pojedli. Raziskovalci družbe Motorola raziskujejo neobičajne metode, za identifikacijo uporabnikov pri uporabi mobilnih naprav, spletnih storitev, pa tudi kot alternativo za plačilne metode in namesto vstopnic.

Nedavno so tako predstavili elektronski tatu, preprosto nalepko z elektronskim vezjem, ki jo nalepimo na kožo in se prek nje povezujemo oziroma identificiramo z računalniškimi napravami. Če se zdi elektronski tatu nekaj še dokaj sprejemljivega, pa se zdi precej bolj nenavadna možnost, da bi elektronsko vezje preprosto zaužili s tableto, geslo shranjeno v vezju pa bi bilo tako na varnem. Vsaj za nekaj časa.

Zanimivo, da tableta – geslo ne potrebuje lastnega vira napajanja, saj naj bi jo napajala želodčna kislina. Kljub vsemu je malo verjetnosti, da bi tovrstne tablete kaj kmalu srečali izven uporabe v strogo medicinske namene, saj bo morala tovrstna tehnologija najprej prepričati stroge komisije, najbrž  s področja farmacevtike, ki podeljujejo dovoljenja za prodajo zdravil.

http://www.motorola.com

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji