Objavljeno: 7.11.2016 01:00

Facebook (spet) razvija svoj telefon?

Ameriški portal Cnet navaja, da pri Facebooku intenzivno razvijajo svoj lasten pametni in celo modularni telefon. Za projektom menda stojijo Rafa Camargo, Richard Wooldridge in Blaise Bertrand, še nedavno zaposleni pri Googlu in zadolženi za zdaj že opuščeni projekt Ara, pod katerim je Google razvijal svoj modularni pametni telefon.

Trojico je kmalu pa razpustitvi razvojne skupine prevzel Facebook, njihova vloga in področje dela pa so zaviti v tajnost. Toda analiza oglasov za nova delovna mesta jasno nakazujejo, da kjer je dim je tudi ogenj. Facebook namreč išče strokovnjake povezane z razvojem in proizvodnjo strojne opreme, inženirje za procesorje, antene, kamere, torej vse kar je neposredno pozvano tudi s telefoni.

Govorice, da ima Facebook ambicije tudi na področju strojne opreme, pravzaprav niso novost. Prvič smo o tem pisali že leta 2011, nato so se govorice močno povečale še leta 2013. Toda obakrat se je namesto strojne opreme rodila le nova generacija programov za pametne telefone. Bo v tretje drugače?

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji