Objavljeno: 29.6.2017 10:00

Facebook ima že 2 milijardi rednih uporabnikov

Pri Facebooku so objavili novi mejnik, saj so dosegli rekordnih 2 milijard rednih uporabnikov – takih, ki se v storitev prijavijo vsaj enkrat na mesec.

Med družabnimi omrežji jim sledi YouTube z 1,5 milijardami uporabnikov, blizu sta še storitvi za spletno komunikacijo Whatsapp in Facebook Messenger (oba sta v lasti Facebooka), visoko je tudi WeChat. Twitter ima pri tem dobrih 300 milijonov uporabnikov, Instagram pa 700 milijonov.

Glavnino rasti so pri Facebooku zabeležili v manj razvitem svetu – tam večina uporabnikov do omrežja dostopa preko pametnih telefonov. Hitrost rasti ne pojenja, hkrati se tudi čas, ki ga uporabniki porabijo na tem omrežju, povečuje. Dve tretjini uporabnikov se vanj prijavi vsak dan. Kaj tako omrežje pomeni za človeštvo je vprašanje, s katerim se ukvarjajo tudi vodilni pri Facebooku. Pravijo, da se lahko zaradi tako velike rasti sedaj bolj kot nadaljevanju z novačenjem uporabnikov usmerijo k družbenimi vprašanji, ki izvirajo iz popularnosti omrežja. Omenjajo med drugimi tudi lažne novice, ki naj bi občutno vplivale na zadnje ameriške volitve, pa pojav družbenih balonov, v katerih se uporabniki ujamejo.

Facebook je tudi pri nas izredno priljubljen, se pa, tako kot tudi drugod v razvitem svetu, vse manj popularen med mladimi. Ti so bolj agilni in hitreje menjavajo med omrežji in storitvami, medtem ko starejši uporabniki manj nihajo med omrežji.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji