Objavljeno: 28.9.2017 11:00

Essential Phone s slabimi rezultati

Eden izmed soustanoviteljev Androida, Andy Rubin, se je pred časom lotil projekta lastnega telefona, imenovanega Essential Phone. Ta je zaradi Rubina pritegnil kar nekaj interesa strokovne javnosti in vseh, ki bolj podrobno sledijo tem področju, a prvi teden prodaje je postregel s slabimi rezultati.

V prvih dveh tednih prodaje naj bi prodali le okoli 5.000 teh telefonov. Za primerjavo – Apple je v zadnjem četrtletju, torej pred začetkom prodaje novega iPhone 8, dobavil okoli 450.000 telefonov iPhone na dan, torej so za 5.000 rabili okoli dvajset minut. Samsung naj bi na trg spravil čez 250.000 Galaxy S8 na dan, do začetka avgusta so dobavili že čez 20 milijonov teh telefonov.

Essential Phone je sicer prižel z občutno zamudo, kar je močno skrhalo val začetnega navdušenja nad projektom. Naprava je strojno sicer solidna, ponuja čisto Android izkušnjo, hkrati pa ima tudi nekaj pomanjkljivosti (v primerjavi z drugimi Android telefoni višjega ranga). Hkrati je tudi cena razmeroma visoka – v ZDA se začne pri 700 dolarjih (pred davkom). V Evropi trenutno še ni v prodaji, v večjih evropskih državah naj bi prodaja stekla do konca leta.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji